ITB BERLIN 2019.

Tekst: M. Šamanić

Foto: MT RH

Više od 180 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska, predstavljaju se na ITB-u 2019. u Berlinu. Vodeći svjetski sajam turističke industrije, 53. ITB Berlin, održava se od 6. do 10. ožujka 2019. Na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi očekuje se preko 200 tisuća posjetitelja, od toga preko 140 tisuća čine poslovni posjetitelji, dok se procjenjuje da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni preko 7 milijardi eura.

Prema prvim neslužbenim vijestima iz HTZ-a, booking iz Njemačke je nešto sporiji nego lani, ali programi za Hrvatsku se šire. Isti trend usporemog booking imaju i Italija, Francuska i Španjolska. Navedene  zemlje EU su ove godine zahvaćene promjenom trenda potražnje zbog povratka Turske, koja je glavna zvijezda turističkog sajma i koja bilježi trenutni porast bookinga iz Njemačke više od 50 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

S obzirom na važnost sajma ITB, koji se u svjetskim okvirima pozicionirao kao jedna od najvažnijih turističkih burzi te s obzirom na važnost Njemačke kao najjačeg emitivnog tržišta hrvatskog turizma, nastup i predstavljanje ponude naše zemlje na ovome sajmu od iznimnog je značaja. Na tragu toga, posebno bismo izdvojili nastup na sajmu Parka prirode Papuk sa svojom ponudom i promocijom projetka „Geo priče UNESCO geoparka“, kao svojevrsna prilika za otvaranje novih poslovnih pregovora i ostvarivanje novih suradnji. Podsjećamo, projekt „Geo priče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u tom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Inače, u sklopu štanda HTZ-a na sajmu svoju ponudu predstavlja i 23 suizlagača među kojima su turističke zajednice Šibensko-kninske i Dubrovačko neretvanske županije, turističke zajednice gradova Dubrovnik i Zagreb, Klaster Slavonija te Croatia Airlines, Jadrolinija, ID Riva, Katarina line, Valamar, Maistra, Perfecta Travel, Aronda Adriana Travel, Aminess Hotels & Campsites, Plava Laguna, Abacus Tours, Liburnia Riviera hotels, Arena Hospitality Group, Offshore Boote, Hotel&Restaurant Milan, Hotel CITTAR,Northern Sunshine Farms i Makarska Touristik.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon