ISTRAGE NAD ČLANOVIMA HDZ-A

Tekst: RF

Foto: E. C.

Premijer Andrej Plenković je nedavno novinarima rekao: „da je vrh stranke znao za radnje gospodina Dražena Barišića kao jednog iz afere oko JANAFA on se sigurno ne bi našao na parlamentarnim listama HDZ-a”.

FATAMORGANA IZ POŽEGE

No ustvrdilo se da ukoliko premijer nije znao za istragu protiv gradonačelnika Velik e Gorice – Barišića, da je sigurno morao znati za istragu protiv Darka Puljašića, trećeg zastupnika kojem je skinut imunitet, također HDZ-ovca, gradonačelnika Požege, čiji je grad uzeo skoro milijun kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja za radove na školskoj dvorani koja ne postoji.

TREĆI ZASTUPNIK

No postoji i treći zastupnik HDZ-a u saboru – Vinko Zulim protiv kojeg je podignuto preko 30 kaznenih i prekršajnih prijava, a koji se našao na listi HDZ-a i sada sjedi u Saboru. Postao je poznat već prvog dana konstituiranja Sabora – kada je urlao na našu zastupnicu Katarinu Peović, porijeklom iz istog kraja, da su joj pretci, partizani, bili – koljači.

PISMO IZ SEGETA

U medijima je već pisano o prijavi koja sadrži izjavu Zulimovog vozača koji je deset godina službenim autom vozio njegovog sina na treninge u HNK Hajduk u Split, o malverzacijama u TZ-u Seget, prenamijeni zemljišta Zulimove majke iz zelene površine u građevinsku radi izgradnje golf-terena, o mitu koje je zatražio za izgradnju lukobrana u Seget Vranjici. Koji su rezultati istraga – ne znamo, no stanovnici Segeta su nas izvijestili o istragama i tome da je Plenković za njih morao znati u vrijeme slaganja listi za izbore, s obzirom da su njega, kao i ministra Ivana Malenicu, kao nositelja HDZ-ove liste IX. Izborne jedinice o tome, pismom, izvijestili stanovnici Segeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon