ISTRAGE LAURE KÖVESI GLAVNA TEMA OPĆEG SABORA HDZ-A

Tekst: dr. J. Jurčević

Foto: HDZ/Davorin Visnjic/Pixsell

Bahata Plenkovićeva korupcijska diktatura nekoliko je godina izgledala nepobjedivom i beskonačnom, a javna percepcija osobne moći stvarno anemičnog Plenkovića pričinjavala se nadnaravnom i beskonačnom.

Opljačkani, osiromašeni i obespravljeni hrvatski građani stjerani su u očaj malodušja, beznađa i bespomoćnosti, a stoljećima žuđena hrvatska država pretvorena je u najveće Europsko korupcijsko ruglo i hrvatsku nesreću, iz koje je lavina mladih i stručnih bježala glavom bez obzira.

Međutim, u samo nekoliko tjedana Plenkovićeva javnog sukoba s glavnom EU tužiteljicom Laurom Kovesi munjevito se raspada javna iluzija Plenkovićeve osobne svemoći, a njegovo korupcijsko carstvo nalazi se pred urušavanjem. Isti takav dokumentarni film događao se u Hrvatskoj prije 15-ak godina sa slučajem Sanader.

Stoga nadalje nije zanimljivo baviti se političkim i osobnim slomovima Plenkovića i njegove korupcijske družbe, koja je simbolički i stvarno dovršavala Sanaderov posao ubijanja Tuđmanova HDZ-a, tj. ideje i smisla samostalne hrvatske države.

U tom kontekstu, svu javnu pozornost trebalo bi usmjeriti na skori presudni izborni ciklus, u kojem će važnu ulogu imati zbivanja unutar HDZ-a.

Naime, za par dana, 17. ožujka 2024., održava se u KD V. Lisinski u Zagrebu Opći (izvještajni) sabor HDZ-a, na kojem će se vidjeti ima li u toj stranci “živih” i ornih sljedbenika ideje Franje Tuđmana, ili ih je potpuno u bespuća potopio anemični Andrej Plenković.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon