ISTOVREMENI PROSVJEDI PROTIVNIKA I PRISTAŠA CIJEPLJENJA U NEKOLIKO AUSTRALSKIH GRADOVA

Tekst: CMO/Panopticum

Foto: Reuters

Iako je gotovo 85 posto Australaca starijih od 16 godina u cijelosti cijepljeno protiv koronavirusa, nekoliko tisuća ljudi je u subotu, 19. studenoga 2021. izišlo na ulice Melbournea, prosvjedujući protiv obveze cijepljenja protiv Covid-19. Kako javljaju australski mediji, osim u Melbournu, prosvjednici su se također okupili u Sydneyju, Brisbaneu i drugim većim gradovima Australije.

Istovremeno su se manje grupe građana Melbourna, australskog drugog grada po veličini kojeg je pandemija korone najjače pogodila, okupljale kako bi podržale službene mjere zbog kojih je Australija postala jedna od najprocjepljenijih na svijetu. Primjerice, u saveznoj australskoj državi Novi Južni Wales, u cijelosti je cijepljeno čak 92 posto stanovništva.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), statistički gledano Australija ima samo 7,5 smrtnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika, što je znatno manje nego u drugim razvijenim zemljama svijeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon