ISTARSKO TROKNJIŽJE: ONLINE TRIBINA U DHK

Tekst: R. F.

Foto: Tanja Draškić Savić

Na četvrtoj po redu “online”  tribini Društva hrvatskih književnika u srijedu, 27. svibnja 2020. voditeljica Lada Žigo Španić predstavila je “Istarsko troknjižje” Borisa Domagoja Biletića izdano u nakladi Hrvatske Sveučilišne Naklade d.o.o. Video s tribine o Borisu Domagoju Biletiću je dostupan na Facebook stranici DHK  i na Youtube kanalu DHK.

Boris Domagoj Biletić ugledan je pjesnik, esejist, književni kritičar, književni povjesničar, urednik, polemičar, antologičar, publicist… Osnovnu školu i Pedagošku akademiju završio je u rodnome gradu, a na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je, magistrirao i doktorirao. Osnovao je Istarski ogranak DHK, časopis za književnost, umjetnost i kulturu „Nova Istra“ i „Pulske dane eseja“. Jedan je od pokretača „Šoljanovih dana“ u Rovinju. Osnivač je i pokretač e-časopisa za književnu kritiku „Stav“. Pjesme su mu dosad prevedene na više od 15 jezika – najprevođeniji je hrvatski pjesnik iz Istre, zastupljen u mnogim antologijama, u pregledima hrvatske književnosti, povijestima i enciklopedijama. Predstavljao seu mnogim zemljama i na mnogim festivalima od Baltika do Čilea.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon