INTERNETSKI PORTAL MEGAMEDIA BEZ IMPRESSUMA

Tekst: SHZ

Foto: Megamedia

Već niz godina, kao i sada Internetski portal Megamedia krši i odredbe članka 15. stavka 1. alineje 1. i 2. Zakona o medijima (NN 59/0484/1181/13) jer nije na vidnom mjestu portala http://www.mega-media.hr/ osigurao objavu sljedećih podataka: tvrtku i sjedište, odnosno ime i prezime i prebivalište nakladnika, ime i prezime glavnog urednika. Dakle, na internetskom portalu Megamedia http://www.mega-media.hr/ nema impressuma.

Smatramo da je internetski portal Megamedia bez impressuma najviše zbog toga kako mogući oštećenici u slučaju objavljivanja lažnog sadržaja u takvoj situaciji ne mogu od nakladnika tražiti objavljivanje ispravka objavljene informacije, na što imaju pravo sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima, kao i moguću naknadu štete (članak 21. Zakona o medijima).  Prema članku 2. Zakona o medijima nakladnik medija je svaka fizička ili pravna osoba koja putem medija objavljuje programske sadržaje i sudjeluje u javnom informiranju, bez obzira na tehnička sredstva preko kojih se njegovi urednički oblikovani programski sadržaji objavljuju, prenose ili su dostupni javnosti.

Zadar, 14. listopada 2020. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

 

Dostavljeno: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon