INSTITUT ZA TURIZAM ORGANIZIRAO KONFERENCIJU TRAN-TURIZAM

Tekst: M. Š.

Foto: IT

U Zagrebu je prije nekoliko dana održana završna konferencija znanstvenog projekta Tran-turizam, kojeg je financirala Hrvatska zaklada za znanost. Projekt je propitivao načine na koje turizam, kao velika ekonomska i društvena snaga, može pridonijeti stvaranju vizije održivog svijeta koja uključuje osobno blagostanje, društvenu pravednost i brigu o okolišu. Konferenciji se odazvalo šezdesetak delegata, predstavnika javnog i privatnog sektora, znanstvenih instituta, sveučilišta, srednjih škola i medija. Prvi dio programa bio je posvećen prezentaciji rezultata projekta i njihovim praktičnim implikacijama. U drugom dijelu programa, predstavljeni su primjeri iz prakse u javnom, privatnom i nevladinom sektoru, a diskusija na okruglom stolu doprinijela je prepoznavanju spone između znanosti i prakse. Ovom se prilikom zahvaljujemo svim delegatima na dolasku, te posebno sudionicima – Andreji Borić (Institut Plavi Svijet, Lošinj), Didieru Van Bellinghenu (Castaway retreat, Hvar) i Igoru Macanu (Općina Svetvinčenat).

Nakon četiri godine istraživanja, desetak prezentacija na stručnim i znanstvenim konferencijama, u znanstvenim i stručnim publikacijama te nadasve uspješne suradnje s EDEN mrežom za održivi turizam i Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO), na ovoj, završnoj konferenciji predstavili su se rezultati projekta i mogućnosti njegove primjene u praksi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon