INICIJATIVA DVOJCE PREDSJEDNIKA – LJUBLJANA OTKRIVA SPOMENIK GAJU A ZAGREB PREŠERNU

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor sudjelovat će u ponedjeljak, 18. listopada 2021. u Ljubljani na otkrivanju spomenika Ljudevitu Gaju, a potom u Zagrebu na otkrivanju spomenika Francu Prešernu.

Predsjednik Milanović boravit će u ponedjeljak 18. listopada 2021. u Ljubljani, gdje će zajedno sa slovenskim predsjednikom Pahorom otkriti spomenik hrvatskom političaru, jezikoslovcu, ideologu, novinaru i književniku Ljudevitu Gaju. Spomenik Ljudevitu Gaju bit će smješten u Sjevernom gradskom parku u Ljubljani. Nakon svečanosti otkrivanja spomenika predviđeno je obraćanje dvojice predsjednika.

Istog dana, predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor u Zagrebu će sudjelovati na otkrivanju spomenika slovenskom pjesniku Francu Prešernu. Spomenik slovenskom pjesniku Prešernu bit će postavljen u zagrebačkom parku Bundek, a na svečanosti otkrivanja spomenika predviđena su obraćanja dvojice predsjednika.

Osim dvojice predsjednika na otkrivanju spomenika sudjelovat će i predstavnici gradskih vlasti Ljubljane i Zagreba te organizatori postavljanja spomenika, a to su Savez hrvatskih društava u Republici Sloveniji i Slovenski dom u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon