INDEX & HRT: SINERGIJA U GEOGRAFSKOM NEZNANJU HRVATSKIH MEDIJSKIH PERJANICA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/Index

HRT nas je u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine, u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevnik 2 podsjetio na legendarnu, doduše nikad javno priznatu raspravu novinarske redakcije vanjsko-političkog programa “kako se piše Irak ili Iran” u vrijeme Pustinske oluje koju nam je priopćio tadašnji vrli novinar Jozo Barišić.

Opet im nije išlo i u prilogu o padu još jednog u nizu europskog narko kartela imali su veliki faux pas pomiješavši luke, zemlje i gradove u kojem su belgijski Antwerpen smjestili u Nizozemsku. U prilogu teksta donosimo taj zanimljiv dio videa HRT-ove informativne emisije pa predlažemo da pogledate i poslušajte sami.

Osim toga, u nedjelju, 4. prosinca 2022. čitani internetski portal Index donio je vijest pod naslovom “Brod s ukrajinskom pšenicom stigao u Etiopiju” iako ta afrička zemlja nema izlaz na more. Vijest je prenesena povodom izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i inicijative  za izvoz žitarica iz Ukrajine u vrijednosti od 150 milijuna dolara u zemlje koje su najosjetljivije na glad i sušu – Etiopiju, Sudan, Južni Sudan, Somaliju, Kongo, Keniju i Jemen.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon