IMENOVANA NOVA UPRAVA I NO ZAGREBAČKOG HOLDINGA

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Zagreb

Skupština zagrebačkog HOLDINGA d.o.o. (ZGH) na čijem je čelu gradonačelnik Tomislav Tomašević, zatim zamjenica Danijela Dolenec i zamjenik Luka Korlaet, održala je u petak 11. lipnja 2021. sastanak s Upravom ZGH na čelu s Anom Stojić Deban, te s Nadzornim odborom na čelu s Ljubom Jurčićem.

Na sastanku je Uprava i NO izvijestila o stanju u zagrebačkom Holdingu i gubitku koji je nastao u 2020. godini. Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva su, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna.

S obzirom na zatečeno stanje ukazala se potreba za hitno i neodgodivo djelovanje kako bi se što prije počelo s restrukturiranjem. Povodom toga je Skupština ZGH d.o.o. u ponedjeljak, 14. lipnja 2021. razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana, predsjednice NO Suzane Brenko i članova NO Ratka Bajakića i Damira Topića. Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, predsjednik Uprave Nikole Vuković i član Uprave Ante Samodol. Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora. Neposredni zadaci nove Uprave su analiza postojećeg stanja, refinanciranje kratkoročnih obveza, kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izrada podloga za restrukturiranje Holdinga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon