ILO OBJAVIO PODATKE O IZGUBLJENIM RADNIM MJESTIMA U SVIJETU IZAZVANE PANDEMIJOM KORONE

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Swissinfo

Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) procjenjuje da je četiri petine svjetske radne snage koja broji oko 3,3 milijarde ljudi pod utjecajem pandemije koronavirusa.

ILO navodi da su mjere potpunog ili djelomičnog zatvaranja do sada utjecale na 2,7 milijardi radnika širom svijeta, kojima je smanjeno radno vrijeme ili su stavljeni na čekanje ili su im uručeni otkazi. Primjenom metode pristupa podacima s izračunom radnih sati, ILO – međunarodna organizacija sa sjedištem u Ženevi, procjenjuje da će u drugom tromjesečju broj radnih sati globalno biti smanjen za dodatnih 6,7 posto, što preračunato znači gubitak 195 milijuna radnih mjesta. Konačan broj izgubljenih radnih mjesta za 2020. ovisit će o razvoju pandemije koronavirusa i mjerama koje će se poduzimati za ublažavanje njenih posljedica, napominju u ILO-u.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon