III. BFF 2020. NA OTOKU MURTERU

Tekst: Panopticum

Foto: BFF

Betina Film Festival (BFF) već treću godinu za redom u mjesecu rujnu vraća film na otok Murter i donosi najnovije kratkometražne hrvatske i međunarodne filmove. Festivalom organizatori pružaju priliku i mladim autorima da se njihova ostvarenja prikažu publici i nagrade, ali i educiraju i nauče nove vještine.

Filmski program iako smanjen, i ove godine prilično je bogat, pa nas tako u Betini od 1. do 5. rujna 2020. očekuju brojni kratkometražni filmovi različitih tematika. Projekcije će se održati na zatvorenim lokacijama u PIICB prostoru ili samo na otvorenim lokacijama pod zvjezdanim nebom, naravno prema smjernicama HZJZ-a.

Trenutno su otvorene prijave za vježbaonicu pisanja scenarija ‘Disciplina mašte’ pod vodstvom Renata Baretića, u sklopu koje će polaznici osvijestiti neka elementarna pisana i nepisana pravila te ograničenja scenarističkog zanata – ponajviše ona koja scenaristiku razlikuju od pisanja proze. Organizatori pozivaju zainteresirane da se prijave putem e-maila do 20. kolovoza, a više informacija možete pronaći na službenoj internetskoj stranici festivala – www.betinafilmfestival.com

BFF u dvije godine od kad se održava privukao je mnogobrojne ljubitelje filmske umjetnosti i kratkometražne forme iz cijele Hrvatske koji su prepoznali kvalitetu i važnost ovakvog događaja na lokalnoj i nacionalnoj razini. Projekcije su posjećene, a reakcije publike i više nego odlične.

Svakako betinski filmski festival čeka blistava budućnost bila ona u online izdanju (u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije) ili klasičnom festivalskom, a sve novosti o cijelom programu i prijavama za radionice i ostali sadržaj mogu se pratiti na službenim stranicama festivala i preko društvenih mreža.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon