II. ZRAKOPLOVNA SASTAVNICA 40. HRVATSKOG KONTIGENTA UPUĆENA U KFOR NA KOSOVO

Tekst: MORH

Foto: MORH

Prema objavijesti MORH-a dostupnoj na svojim službenim internetskim stranicama, II. zrakoplovna sastavnica 40. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je sredinom siječnja 2024. iz vojarne “Knez Trpimir” iz Divulja u operaciju potpore miru NATO-a KFOR u Republici Kosovo. Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Zapovjednik zrakoplovne sastavnice je bojnik Elvis Mišić, kapetan helikoptera u 395. eskadrili helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Bojnik Mišić, kojem je ovo šesti odlazak u operaciju KFOR, izjavio je uoči odlaska da su pripadnici zrakoplovne sastavnice dobro pripremljeni i spremni odraditi sve zadaće te da će svojim djelovanjem profesionalno i časno predstavljati Hrvatsku vojsku i Hrvatsku zemlju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon