IDS U PAZINU OBILJEŽIO TRIDESETU OBLJETNICU OSNUTKA

Tekst: R. F.

Foto: www.nacionalno.hr

Svečanošću na kojoj se okupilo više od pet stotina članova stranke i uzvanika, u Pazinu je u subotu, 15. veljače 2020. obilježena 30. obljetnica osnutka Istarskog demokratskog sabora (IDS), stranci koja je prema riječima predsjednika Borisa Miletića odredila budućnost Istre, ali je i u nacionalnim razmjerima, riječima njezina bivšeg predsjednika Ivana Jakovčića, postala sukreator hrvatske politike.

U svom obraćanju članstvu stranke i uzvanicima, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da se ova stranka od samih početaka isticala u šarenom spektru političkih stranaka, prije svega kao regionalna stranka iz male Istre koja je avangardna i drukčija od drugih. Izborili smo se za dvojezičnost, pričali smo o nekoj dalekoj Europi i zagovarali tada nepopularne ideje antifašizma, suživota, multietničnosti i multikulturalnosti. Osim toga, Miletić je naglasio da su danas te vrijednosti, za koje se IDS usamljen borio devedesetih godina, dio hrvatskog zakonodavstva. Osvajali smo izbore, stekli status najuspješnije europske regionalne stranke i postali akter u europskoj obitelji liberalnih stranaka.

Uz članove stranke na svečanoj obljetnici IDS-a bio je izabrani predsjednik Zoran Milanović, te ostali uzvanici – predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednici ili potpredsjenici HSS-a, HSLS-a, HSU-a, SDSS-a, Stranke demokrata, Glasa, Snage, Primorsko-goranskog saveza, Međimurskog demokratskog saveza, drugih hrvatskih stranaka i organizacija, Lige socijaldemokrata Vojvodine, te gosti iz Europskog parlamenta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon