IDENTITET U VREMENU POLITIČKE KOREKTNOSTI – PREDAVANJE DR. TOMISLAVA SUNIĆA U RIJEČKOM NARODNOM UČILIŠTU

Tekst: R. F./T. S.

Foto: P. A.

Kulturno-identitetsko društvo “Nevera” iz Rijeke organizira predavanje prof. dr. Tomislava Sunića na temu “Identitet u vremenu političke korektnosti” koje će se održati u subotu, 30. travnja 2022. s početkom u 17 sati u riječkom Narodnom učilištu, Školjić 9. Ulaz je slobodan a u sklopu predavanja bit će moguće kupiti knjige dr. Sunića po promotivnim cijenama. Riječko kulturno-identitetsko društvo Nevera je udruga osnovana u cilju promicanja hrvatskoga, europskoga i primorskoga identiteta među građanima.

Posljednji događaji u Hrvatskoj samo su zadnji stadij u parodiji zvanoj „slobodna Hrvatska“ – za koju je stradala masa Hrvata od 1941. do danas. Naime, netko će se prodati za Rolex ili za sinekovu sinekuru, netko za BMW a netko samo za ilegalnu skupu vilu na moru. U liberalizmu odnosno u liberalno-kapitalističkom sistemu s parlamentarnom demokracijom, tj. demokraturom, koja je stvorena na korupciji i nepotizmu, više ništa nema svoju vrijednost – ali sve ima svoju cijenu.

Tomislav Sunić je hrvatski politički pisac, diplomat, prevoditelj, profesor, politolog, filozof i povjesničar. Sunić je u Zagrebu pohađao studije francuskog jezika i književnosti, te engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta. Magistrirao je političke znanosti na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu 1985. godine, te je doktorirao političke znanosti na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari 1988. godine. Od 1988. do 1993. godine je radio kao profesor političkih znanosti na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Kalifornijskom sveučilištu i Juniata koledžu u Pennsylvaniji, nakon čega se vratio u Hrvatsku. Od 1993. do 2001. godine je obnašao razne diplomatske dužnosti u MVEP-u RH u Zagrebu, Londonu, Kopenhagenu, Bruxellesu i Alžiru. Osim toga, kratko vrijeme je bio predavač na Anglo-američkom sveučilištu u Pragu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon