IAKO NIJE NA MORU BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA U 2023. BILJEŽI NAJVEĆI RAST TURISTIČKIH NOĆENJA U HRVATSKOJ

Tekst: A. R.

Foto: L. P.

Za Brodsko-posavsku županiju ovo bi mogla biti rekordna turistička godina budući od siječnja do kraja lipnja 2023. ima zabilježen rast u noćenjima od 42,55 posto, S navedeom statistikom na taj način u prvih šest mjeseci bilježi najveći rast noćenja u Hrvatskoj, a uskoro će dobiti i novi poslovni hotel. Navedeni podaci ostvareni u kontinentalnom dijelu zemlje možda upućuju na zahtjevniju analizu cijelog turističkog sektora Republike Hrvatskeu u 2023. godini.

Tek da podsjetimo, Brodsko-posavska županija čitavom duljinom leži uzduž autocestei na rijeci Savi, a do svih njezinih destinacija dolazi se lako i brzo, sa samo dva grada ruralna je oaza, dok su nositelji njezine turističke ponude OPG-ovi, salaši i rančevi putem kojih nudi autentične doživljaje, netaknutu prirodu i očuvane tradicijske vrijednosti uz bogata slavonska jela. Iz svega je vidljivo kako je Brodsko-posavska županija turistima sve privlačnija destinacija o čemu svjedoči i konstantan rast turističkih rezultata.

Od početka godine do 30. lipnja 2023. u ovoj slavonskoj županiji zabilježen je i najveći rast noćenja u Hrvatskoj. S ukupno 35.685 noćenja u kojima s 18.043 noćenja tek neznatnu prednost imaju domaći gosti, ostvaren je rast od čak 42,55 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2022., kada je na području županije zabilježeno 25.033 noćenja.

Strateški razvoj turizma temeljen je na ruralnom i zelenom, eno-gastro ponudi graničarskog Posavlja uz bogatu kulturnu baštinu dva grada – Slavonskog Broda s jedinstvenom Tvrđavom, Interpretacijskim centrom Ivane Brlić Mažuranić, prekrasnom šetnicom uz Savu te baroknog središta Nove Gradiške. Bogate tradicijske i urbane manifestacije također se odražavaju na odlične turističke rezultate, a u županiji tijekom čitave godine nude zanimljive turističke programe.

Nadalje, do kraja 2023. godine najavljeno je i otvorenje poslovnog hotela Park u središtu Slavonskog Broda sa 60-tak soba, kongresnim centrom, kavanom i restoranom. Osim toga, u gradu se užurbano radi i na novom riječnom pristaništu koje će revitalizirati cruise na rijeci Savi i biti novi vjetar u leđa turističkom zamahu u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon