I U VRIJEME KORONE TRAJEKTI I BRODOVI JADROLINIJE U SLUŽBI OTOČANA

Tekst: R. F.

Foto: Jadrolinija

Trajekti i brodovi Jadrolinije u uvjetima epidemije koronavirusa, iako plove sa smanjenim brojem polazaka i dalje povezuju hrvatske otoke s obalnim mjestima, osiguravajući nesmetanu opskrbu otočnog stanovništva, kao i mogućnost putovanja za sve one koji poslom, zbog zdravstvenih ili drugih razloga moraju s otoka na kopno ili obrnuto. U uvjetima epidemije prilagođeni su svi plovidbeni redovi Jadrolinije, pri čemu je većina brzobrodskih linija u poptunosti privremeno ukinuta, dok brodovi i trajekti plove prema reduciranom redu plovidbe koji je definiran u suradnji s Agencijom za obalni linijski pomorski promet, u skladu s odredbama nacionalnog Stožera civilne zaštite. Prema toj odluci se na državnim trajektnim linijama te na državnim brodskim linijama zabranjuje sav putnički i teretni prijevoz prema otocima osim za otočane, javne službe, opskrbu trgovina te obavljanje nužnih interventne popravaka na otocima. Budući je donesena odluka Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, a s ciljem sprječavanja nekontroliranog kretanja većeg broja ljudi i roba koje može dovesti do daljnjeg širenja epidemije na otocima, redukcije plovidbenog reda donesene su upravo radi zaštite otočana. Uz to, Stožer civilne zaštite je izvijestio da se od 26. travnja 2020. uvodi izvanredna teretna linija u pomorskom prometu Ancona-Zadar.

Osim toga, putem internetskih stranica Jadrolinije i drugim komunikacijskim kanalima, putnici su redovito obaviješteni da u što većoj mjeri koriste mogućnosti online kupovine karata ili putem aplikacije za mobilne telefone, kako bi se na minimum svela potreba njihovog fizičkog dolaska na prodajna mjesta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon