I U SUBOTICI UOČENE NEPRAVILNOSTI NA IZBORIMA U SRBIJI

Tekst: K. Pavkov/Panopticum

Foto: N1 Srbija

Osim u Beogradu indicije o izbornim nepravilnostima pojavile su se i u Subotici. Naime, član biračkog odbora iz tog grada Vladimir Merković tvrdi da im je na biračkom mjestu broj 32 traženo da potpišu bjanko zapisnik, i to sedam sati prije zatvaranja birališta. Na njegovu prijavu nisu odgovorile ni Gradska ni Republička izborna komisija Republike Srbije.

Umjesto istrage nepravilnosti lokalno Tužilaštvo u Subotici “okrenulo je pilu naopako” pa trenutno ispituje ima li elemenata kaznenog djela u Merkovićevom postupanju, odnosno u tome što je on kao dokazni materijal iznio sa birališta list nepopunjenog zapisnika, donosi srbijanski N1.

Nadalje, Merković ističe da ne zna da li je ovakav postupak kazneno djelo, i napominje da je želio svojim postupanjem spriječiti izbornu krađu. Prema njegovim riječima, postupak predsjednice biračkog odbora je problematičan, jer otvara veliki prostor za manipulaciju. Također, u izjavi za N1 Srbije, Merković pojašanjava da je posumnjao na izbornu manipulaciju i da zbog toga nije htio da potpiše zapisnik na biračkom mjestu broj 32 u Subotici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon