HZJZ OBJAVIO UPUTE U SLUČAJEVIMA ZARAZE TURISTA COVIDOM-19

Tekst: M. Š.

Foto: HZJZ

Uslijed sve češćih pitanja upućenih hrvatskom turistočkom sektoru Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) napokon je u petak, 19. lipnja 2020. objavio detaljne upute za slučaj zaraze turista u Hrvatskoj. Naime, strani turisti kojima bude potvrđena korona odmah se prebacuju u za to određenu zdravstvenu ustanovu, dok se domaći turisti, ako nemaju simptome, upućuju u izolaciju kod kuće, vlastitim prijevozom. Strani gosti mogu se i prije isteka izolacije vratiti u svoje matične države, nakon konzultacija sa zdravstvenim vlastima. Zaposlenici u smještaju u kojem je bio smješten zaraženi turist, a koji su također zaraženi, moraju biti podvrgnuti bolničkom liječenju ili izolaciji. Zaposlenici kojima nije potvrđena bolest, a bili su u kontaktu sa zaraženim turistom, moraju u izolaciju.

Detaljan naputak pod naslovom “POSTUPAK KOD POJAVE BOLESTI U GOSTA U TURISTIČKOM SMJEŠTAJNOM OBJEKTU U VRIJEME PANDEMIJE COVID-19” objavljen je na službenim internetskom stranicama HZJZ-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon