HVZ PROGLASIO ZAVRŠETAK POŽARNE OPASNOSTI

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnog napora požarne opasnosti, a koja stupa na snagu 23. rujna 2021. godine. Naime, zbog situacije na terenu, osobito na području cijelog priobalja, a koja uključuje duže razdoblje sa značajnijim padalinama, vrlo je mala opasnost od šumskih požara.

Osim toga, završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, kao i na prestanak aktivnosti redovnih dislokacijakod državnih vatrogasnih intervencijskih postrojbi Split i Dubrovnik te na Hvaru, Lastovu, Visu, Ugljanu, Braču, Dugom otoku, Oklaju i Nacionalnom parku Brijuni.

Prema objavi HVZ ova protupožarna sezona je bila po broju požara puno intenzivnija od prošle, međutim svi požari su brzo uočeni i stavljeni pod kontrolu, zahvaljujući angažmanu vatrogasaca kao i zračnih snaga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon