HURO O NAJAVI STOPIRANJA PRIHVATA NOVIH ZAHTJEVA ZA DEMOGRAFSKU MJERU RODITELJ ODGOJITELJ

Tekst: HURO

Foto: RTL

Nakon najave gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će se u Zagrebu demografska mjera potpore roditelj-odgajatelj postupno ukinuti, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) u subotu, 10. srpnja 2021. je medijima dostavila priopćenje koje u nastavku donosimo, i to kako slijedi:

“Dužnost nam je reagirati na nove informacije oko zagrebačke demografske mjere roditelj odgojitelj.

Sadašnja vlast je u predizbornoj kampanji najavila stopiranje zahtjeva za nove korisnike i sad je odlučila da će o tome donijeti odluku na jednoj od budućih sjednica Skupštine grada Zagreba. Sve dok se ne objavi prijedlog odluke na koji način planiraju stopirati nove korisnike (moratorij, stopiranje i sl.), o čemu ćemo se tada očitovati, i ta odluka izglasa, svaki potencijalni korisnik ima pravo predati zahtjev i ako zadovoljava uvjete očekivati pozitivan zaključak o korištenju mjere.

Ujedno, za postojeće korisnike se najavljuje da je nacrt nove odluke na stolu, pa se o tome možemo izjasniti kad iznesu eventualne izmjene u javnost. U tom periodu mi smo u fazi konzultacija s našim pravnim timom.”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon