HUMAN RIGHTS SLAM 2023.

Tekst: K. Baričević

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) održat će osmi “Human rights slam”, namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovna tema ovogodišnjeg izdanja je „Sloboda govora i diskriminacija”. Program će se održati 21. i 22. travnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehike i računarstva u Zagrebu.

Sudionici će raspravljati o pitanjima poput što je sloboda govora, a što diskriminacija, gdje su njihove granice, može li sloboda govora uzrokovati diskriminaciju, može li zabrana diskriminacije ugroziti slobodu govora, koji su povijesni aspekti razvoja ljudskih prava.

U petak, 21. travnja 2023. u 17 sati dr. sc. Ivan Čulo održat će predavanje „Personalizam i ljudska prava”, a zatim će sudionici moći debatirati i otvoreno razmijeniti mišljenja o odnosu slobode govora i diskriminacije.

U subotu, 22. travnja 2023.  s početkom u 10 sati održat će se okrugli stol na kojemu će sudjelovati doc. dr. sc. Marijana Bijelić, izv. prof. dr. sc. Marija Selak Raspudić, izv. prof. dr. sc. Snježana Vasiljević i dr. sc. Jakov Žižić.

Mladi od 18 do 30 godina mogu se prijaviti za sudjelovanje do 19. travnja 2023. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/BFXT3hcsBJGmsgnD6. Broj sudionika je ograničen.

Podsjetimo, Svjetski savez mladih Hrvatska neprofitna je organizacija koja okuplja mlade različitih interesnih područja u dobi od 18 do 30 godina. SSMH je velika zajednica prijatelja koja želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju kulture u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon