HT: IZBJEGAVANJE SVJEDOČENJA PRED HRVATSKIM SUDOM NA ŠTETU HRVATSKIH BRANITELJA?

Tekst: Panopticum

Foto: Dnevno/Objektivno

U četvrtak, 16. rujna 2021. održano je ročište na Trgovačkom sudu u Zagrebu na kojemu jedan od malih dioničara Boško Bojanović pokušava dokazati da je zbog postupanja uprave HT-a na čelu sa tadašnjim Davorom Tomaškovićem i članom uprave Josefom J. Matthiasom Thuerrieglom te članom NO-a Ivicom Mišetićem, inače ocem premijerove tajnice Tene Mišetić koji je prvo zastupao interese RH u HT-u a sada zastupa interese Njemačkog telekoma, oštećen u isplati dividende jer je prema tvrdnjama iz tužbe bivša uprava pogodovala njemačkom telekomu (DT) koji je samo jedan od dioničara Hrvatskog telekoma (HT).

Naime, nakon skoro dvije godine zastoja u sudskom postupku tuženi se nisu pojavili da svjedoče na novom ročištu da opovrgnu navode iz tužbe. Mogući razlog nedolaska tuženika na sud vjerojatno leži na činjenici u izbjegavanju odgovora na neugodna pitanja pa bi se moglo zaključiti da možda nešto kriju sto ne bi išlo u prilog njihovom bivšem poslodavcu koji se za razliku od Mišetića, Tomaškoviću i Thurrieglu u međuvremenu zahvalio na poslovnim uslugama. Umjesto tuženika na sudu su se pojavili njihovi odvjetnici Madirazza i Glinska koji su uložili velike napore da opravdaju izostanak svojih branjenika.

Podsjetimo, ova tužba se može primijeniti na tisuće malih dioničara HT-a koji su odvajali dugi niz godina svoja skromna  sredstva  i dijelove ušteđevine kako bi  kupili dionice HT-a, a jednan od većih dioničara je i fond hrvatskih branitelja čiji čelnik ministar Medved, prema pisanju medija, isto izbjegava ovu nesvakidašnju temu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon