HRVATSKOJ PONOVO PRIJETE POŽARI OTVORENOG PROSTORA

Tekst: Nina Francetić

Foto: HVZ

Orkansko jugo koje puše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzročilo je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župa dubrovačka Plat. Zbog vjetra zračne snage nisu mogle djelovati, a dva Canadaira koja se nalazila na punjenju gorivom u Zračnoj luci Dubrovnik upućeni su na požarište, no vraćeni su jer nisu imali uvjete za rad.

Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, na požarište su upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik, te je na terenu ukupno oko 130 vatrogasaca.

„U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dodajmo kako je požar koji je u popodnevnim satima izbio na području Seget Gornji-Labinštica u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod kontrolom vatrogasaca.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon