HRVATSKOJ PET SKI MEDALJA NA 66. SCIJ U VAL D’ARLYU

Tekst: B. D.

Foto: HND

Ovogodišnji nastup na 66. Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje je održano u francuskom skijaškom centru Val D’Arly od 24. do 30. ožujka 2019. godine jedan je od najuspješnijih u posljednje vrijeme po broju medalja što su ih osvojili hrvatski medijski djelatnici. U Val D’Arlyu se natjecalo  130 predstavnika medija iz 20-ak zemalja cijelog svijeta.

Ovaj novinarsko-natjecateljski susret ima tradiciju od sredine 1950-tih godina kada je osmišljen kao druženje novinara Zapada i Istoka, a danas je globalna sportsko-medijska platforma koja okuplja stotine predstavnika medija u Skijaškom klubu međunarodnih novinara.

Najsjajnije odličje, zlato u veleslalomskoj utrci u superseniorskoj konkurenciji osvojila je novinarka HRT-a Branka Malnar, dok je najtrofejnija – s dva srebra i broncom bila Barbara Štrbac s Nove TV. Štrbac je osvojila broncu u veleslalomskoj utrci juniorki, zatim srebro u nordijskoj utrci, te srebrnu medalju i u kombinaciji. Snimatelj RTL-a Petar Janjić doskijao je do trećeg mjesta u veleslalomskoj utrci za seniore. Snimatelj Nove TV Milan Vuksan bio je peti u veleslalomu u seniorskoj konkurenciji, novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević osvojila je šesto mjesto u veleslalomskoj utrci seniorki, dok je slobodni novinar Dalibor Dobrić bio 13. u juniorskoj konkurenciji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon