HRVATSKI VELEPOSLANIK U AUSTRIJI NAZOČIO MISI ZADUŠNICI BLEIBURŠKE TRAGEDIJE

Tekst: M. Š.

Foto: Veleposlanstvo RH u Beču

U petak, 14. svibnja 2021. u večernjim satima, u crkvi sv. Marije u Klagenfurtu služena je sv. misa zadušnica povodom obilježavanja Bleiburške tragedije i Križnog puta. Sv. misu zadušnicu predvodio je voditelj Hrvatske katoličke misije u Klagenfurtu fra Pavo Dominković. Misi su  nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić uz predstavnike Počasnog bleiburškog voda i još nazočnih 20-tak osoba uz poštivanje epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa.

Nakon toga, za subotu, 15. svibnja 2021. je zakazano polaganje vijenca i molitva za sve žrtve na stratištu kod Bleiburga. Vijenac će u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića položiti kao njihov posebni izaslanik, hrvatski veleposlanik RH u Austriji Daniel Glunčić.

Podsjetimo, austrijska policija objavila je da ove godine nije prijavljena komemoracija u Bleiburgu a austrijski mediji su upozoravali moguće posjetitelje iz Hrvatske na obveznu 10-dnevnu karantenu. Naime, zbog pandemije koronavirusa i zbog epidemioloških mjera otkazano je okupljanje u Bleiburgu, kako prošle, tako i ove godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon