HRVATSKI UČENICI NA SVJETSKOJ GEOGRAFSKOJ OLIMPIJADI OSVOJILI SREBRNE I BRONČANE MEDALJE

Tekst: R. F.

Foto: PMF

Na Svjetskoj geografskoj olimpijadi (iGeo), organiziranoj u Istanbulu i održanoj online od 11. do 16.  kolovoza 2021. godine, hrvatski tim osvojio je jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Naime, obzirom na aktualnu pandemiju koronavirusa, Svjetska geografska olimpijada ove godine održana je u potpunosti online u organizaciji Turskog geografskog društva iz Istanbula, pri čemu je hrvatski tim sve dijelove ispita pisao na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Olimpijadi su sudjelovali učenici Ema Buljan (brončana medalja), Nika Kilić, Mislav Maldini (brončana medalja) i Maks Vincek (srebrna medalja).

Zbog razlika u konceptu Svjetske geografske olimpijade u odnosu na nacionalno natjecanje te potrebne više kognitivne razine, za uspješno sudjelovanje na međunarodnom natjecanju bilo je potrebno provesti višednevne pripreme, koje su se odvijale online od 21. lipnja do 16. srpnja 2021. Pripreme su obuhvaćale razvoj vještina rješavanja prostornih problema, razvoj novih geografskih vještina te istraživanje i prezentaciju rezultata istraživanja. Učenike je pripremao tim stručnjaka s Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, koji su ujedno i članovi Hrvatskog geografskog društva. U organizaciji i provedbi ovogodišnje Olimpijade s Geografskog odsjeka PMF-a u Zagrebu sudjelovali su doc. dr. sc. Ivan Šulc (voditelji olimpijskog tima) i asistent Ivan Ivić te doc. dr. sc. Dubravka Spevec, kao članica upravnog odbora Olimpijade.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon