19. HRVATSKI TJEDAN MOZGA

Tekst: D. Sremiš

Foto: UNIZG

Hrvatsko društvo za neuroznanost, zatim Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 16. do 22. ožujka 2020., po devetnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju “Tjedan mozga”, znanstvenu kampanju u svijetu poznatu pod nazivom “Brain Awareness Week”. U organizaciji su se pridružila Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskoga društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno, očekuju se aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.
Svih ovih godina cilj je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo novu zanimljivu temu Tjedna mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga pod nazivom “Mozak i evolucija”. Raspored događanja i sve dodatne informacije mogu se pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskoga instituta za istraživanje mozga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon