HRVATSKI SABOR KAO POZORIŠTE U KUĆI

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

U Zagrebu se od 19. do 21. studenoga 2019. očekuje više od 2000 delegata Europske pučke stranke (EPP) iz 40-tak zemalja u kojima EPP ima članice, a koji će u Areni Zagreb birati novo vodstvo; predsjednika, glavnog tajnika, 10 potpredsjednika i rizničara, a domaćin skupa bit će HDZ, odnosno predsjednik vladajuće stranke i hrvatske vlade Andrej Plenković.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić naveden je kao jedan od govornika na kongresu Europske pučke stranke koji se održava u Zagrebu  Na službenoj internetskoj stranici Kongresa navodi se 60-ak govornika, među njima i Vučić, koji bi trebao održati govor u srijedu 20. studenoga 2019. u zagrebačkoj Areni. Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića pridružena je članica EPP-a ali bez prava glasa.

Međutim, glavne prijepore u hrvatskoj javnosti i među političkim strankama izaziva dolazak Aleksandra Vučića u Sabor RH, i to neposredno nakon obljetnice pada Vukovara. Obzirom na žestoke političke iskre koje posljednjih nekoliko dana prevladavaju u sabornici mnogi promatrači to nazivaju svojevrsnim “Pozorištem u kući” koje se s beogradske televizije preselilo u hrvatski parlament.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon