HRVATSKI MLADI INOVATORI I AUTORSKA PRAVA

Tekst: Panopticum

Foto: BSA

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, koji se obilježava svake godine 26. travnja, Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) posvetila ga je ove godine mladim inovatorima i intelektualnom vlasništvu koje je pokretač pozitivnih promjena u društvu. Naime, kako se navodi u priopćenju WIPO-a “mladi inovatori, kreativci i poduzetnici putem svojih autorskih prava postižu svoje ciljeve, generiraju prihode, stvaraju radna mjesta te na taj način podupiru razvoj svoje lokalne i nacionalne zajednice“.

Kao hrvatska ispostava WIPO-a, intelektualnom vlasništvu i autorskim djelima mladih posvetio se Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) raspisavši nagradni natječaj za mlade do 30 godina starosti na temu „Mladi i inovativni – mijenjamo budućnost na bolje“. Natječajem DZIV želi potaknuti mlade da izraze svoje viđenje o tome kako mladi svojim kreativnim djelima i inovacijama mogu život ljudi i društvo u cjelini učiniti kvalitetnijim i boljim. Odluka o dodjeli nagrada bit će objavljena 27. travnja 2022. godine na društvenim mrežama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon