HRVATSKI DIZAJNERSKI STUDIO NAGRAĐEN NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU “GRAPHIS POSTER”

Tekst: D. R.

Foto: HDD

U međunarodnoj konkurenciji dizajnerskih ostvarenja iz cijelog svijeta, na natjecanju Graphis Poster, najprestižnije Platinum nagrade dodijeljene su hrvatskim dizajnerima. Naime, jedna od 14 dodijeljenih nagrada uručena je zagrebačkom dizajnerskom studiju Šesnić & Turković a nagrađeni plakat ukrasit će stranice eminentnog godišnjaka “Graphis Poster Annual 2024”.

U Graphisovoj kategoriji Public & Social Services studio Šesnić & Turković je osvojio Platinum nagradu za plakat 7. kongresa sindikata pomoraca Hrvatske koji, svakih pet godina, okuplja najvažnije hrvatske i međunarodne pomorske organizacije adresirajući ključne teme pomoraca. Nagrađeni vizual ovogodišnjeg Kongresa, koji komunicira temeljne vrijednosti i izazove Sindikata, te njegovu otpornost i odlučnost, bio je predstavljen publici i na nedavno održanoj Izložbi hrvatskog dizajna 21/22, a za render plakata zaslužan je Manuel Šumberac. Osim spomenute nagrade, studio Šesnić & Turković nagrađen je i Srebrom za plakat Izložbe hrvatskog dizajna 21/22 koja je, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, održana u zagrebačkoj Laubi.

Sa sjedištem u New Yorku, međunarodni izdavač Graphis Inc. svake godine dodjeljuje nagrade za najbolja vizualna ostvarenja Graphis Poster promovirajući važnost plakata kao medija s dubokim utjecajem na kulturu koji “teme, ideje i pokrete objedinjuje unutar jednog okvira”. Nagrade Graphis Poster dodjeljuju se najtalentiranijim dizajnerima plakata, prikazujući radove koji spajaju dojmljiva kreativna rješenja i važne poruke, zadirući u široku paletu tema, od koncerata, plesa, umjetničkih izložbi i kazališnih predstava do ekoloških i društvenih pitanja. Svake godine nagrađeni radovi bivaju objedinjeni u publikaciji čija tradicija seže sve do davne 1944. godine kada je u Švicarskoj objavljeno prvo izdanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon