HRVATSKE ŠKOLE ZAPOČINJU S “ONLINE” NASTAVOM PUTEM JAVNE TELEVIZIJE

Tekst: B. D.

Foto: RTL

Temeljem odluke Vlade HR i kriznog stožera hrvatske škole započinju uslijed epidemije koronavirusa organizirati “online” nastavu, koja će prvotno ići u Istarskoj županiji od ponedjeljka, 16. ožujka, izjavila je u četvrtak, 12. ožujka 2020. u Bruxellesu hrvatska ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak. Naime, vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o sudjelovanju Hrvatske radiotelevizije u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu, u uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području države putem trećeg programa HRT-a.
Da podsjetimo, epidemija koronavirusom proglašena je u srijedu, 11. ožujka 2020. na području čitave Hrvatske pa je stoga HRT zadužen da osigura potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa i kurikuluma na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaduženo je da osigura nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu, te će se zbog toga organizirati posebni program na trećem programu HRT-a, stoji u odluci nadležnog ministarstva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon