HRVATSKA U ZNAKU SJEĆANJA NA VUKOVAR

Tekst: R. F.

Foto: HINA

Na današnjidan cijela se Hrvatska prisjeća žrtve Vukovara u Domovinskom ratu. Još  večer prije Zagreb. Sisak, Dubrovnik, Split, Karlovac,  Rijeka, Varaždin, Osijek i mnogi drugi hrvatski gradovi i mjesta bili su  osvijetljeni svijećama i lampionima koje su tisuće ljudi zapalile u znak sjećanja i odavanje počasti na žrtve u Vukovaru.

Današnji svečani  program „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ započinje u 10 sati ispred Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana odakle u 10.30 kreće Kolona sjećanja prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata gdje će u 12.30 biti odavanje počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata. Svečani program se nastavlja u 13 sati Svetom misom za sve pokojne i nestale na Memorijalnom groblju u Vukovaru i polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje masovne grobnice na Ovčari.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon