HRVATSKA U UN PREDSTAVILA PRVI NACIONALNI PREGLED POSTIGNUĆA

Tekst: Panopticum

Foto: UN

Republika Hrvatska predstavila je u utorak, 16. srpnja 2019. godine, u središtu Ujedinjenih naroda u New Yorku, prvi Dobrovoljni nacionalni pregled RH postignuća Hrvatske u provedbi ciljeva održivog razvoja. Riječ je o 17 ciljeva koji predstavljaju okvir djelovanja u području održivog razvoja za razdoblje do 2030. godine, u rasponu od područja zdravlja i obrazovanja, preko energije i ekonomskog rasta, do klimatskih promjena, pravosuđa i institucija. Izvješće je N. Yorku predstavila državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Zdravka Bušić. Naime, predstavljanje prvog Dobrovoljnog nacionalnog pregleda pred UN-ovim Političkim forumom na visokoj razini, za Hrvatsku je prigoda za vrednovanje dosadašnjih postignuća u ispunjavanju ciljeva održivog razvoja. Izrada pregleda provedena je usporedno s izradom Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, kao temelja za provedbu UN-ove Agende 2030 u Republici Hrvatskoj.

Dobrovoljni nacionalni pregled postignuća u provedbi ciljeva održivog razvoja izradila je Vlada RH temeljem doprinosa svih tijela državne uprave čiji su čelnici članovi Nacionalnog vijeća za održivi razvoj. U njegovu izradu bili su uključeni i predstavnici poslovne zajednice, čiji su primjeri dobre poslovne prakse objedinjeni od strane Hrvatske gospodarske komore (HGK), kao i predstavnici civilnog društva i ostalih nevladinih udruga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon