HRVATSKA U NOVOM EU MICHELINOVOM VODIČU

Tekst: M. Šamanić

Foto: Michelin

Zagreb i Dubrovnik bit će uvršteni u glavni Crveni Michelinov vodič. Riječ je o izdanju Main Cities of Europe koje izlazi 27. ožujka 2019. godine, tridesetak dana poslije objavljivanja trećeg godišnjeg digitalnog vodiča za Hrvatsku.

Ulazak u Michelinov Main Cities of Europe dodatni je veliki uspjeh naše restoranske industrije, jer riječ je o etabliranju Hrvatske među važne europske gastronomske destinacije. Uvrštenje u Crveni vodič morali bi značajno pojačati hrvatski turistički potencijal, kad je riječ o gostima bolje kupovne moći i većih zahtjeva.

Posebno je zanimljivo što se u najavi Michelinova Main Cities of Europe za 2019. godinu spominje Zagreb. Osim Hrvatske, u ovogodišnji Michelinov Main Cities of Europe uvršten je i Island.

Main Cities of Europe donosi ocjene izabranih restorana u 38 europskih gradova, uključujući Beč, Bruxelles, Prag, Kopenhagen, Helsinki, Atenu, Budimpeštu, Stockholm, Oslo i Dublin, kao i neke najvažnije Michelinove restorane u velikim gradovima u Francuskoj, Njemačkoj Italiji i Španjolskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon