HRVATSKA SKINUTA SA SLOVENSKE EPIDEMIOLOŠKE CRVENE LISTE

Tekst: M. Š.

Foto: VRS

Cijeli Jadran, odnosno sedam hrvatskih županija, skinuto je u četvrtak, 10 lipnja 2021. sa slovenske “crvene” liste epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti kući nakon odmora u Hrvatskoj. Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka, Češka, Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar, Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, te Crna Gora. Istovremeno su na crveni popis Slovenske liste dodani portugalski Azori. Odluka slovenske vlade stupit će na snagu u subotu, 12. lipnja i trajat će do uključivo 20. lipnja 2021. kada će se opet ažurirati.

U praksi to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i prošle godine u vrijeme epidemije korone. Naime, prema toj odluci slovenske vlade osoba koja dolazi iz navedenog područja može ući u Sloveniju bez odlaska u karantenu ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom popisu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon