HRVATSKA POLICIJA NA USLUZI SKIJAŠIMA NA ROGLI I KRANJSKOJ GORI

Tekst: M. Š. / STA

Foto: SiolNET

Prvog tjedna nakon novogodišnjih praznika, koje mnogi hrvatski ljubitelji skijanja koriste kako bi posjetili slovenska skijališta, hrvatski policajci u suradnji sa slovenskim kolegama pomažu duži niz godina. Tako je i ove godine u periodu od 2. do 15. siječnja, s jednim pripadnikom hrvatske policije na Rogli, a s drugim u Kranjskoj Gori. Suradnja hrvatske i slovenske policije odvija se u dva smjera. Tri do četri slovenska policajca rade u Hrvatskoj tijekom ljetne turističke sezone, a dva hrvatska policajca odrađuju zimske školske praznike na skijalištima u Sloveniji. Ovakva suradnja dviju policija traje od 2011. godine.

Iz Uprave policije u Celju navode da su skijaši na Rogli sigurni na skijaškoj stazi, gdje se skijaši upozoravaju da se pridržavaju reda i ski oznaka. Kako navode iz policije, oni malo kažnjavaju, ali svake godine popisuju i pokreću između pet i 10 prekršajnih postupaka nad skijašima. Naime, statistika skijaških nesreća jako ovisi o zimskim uvjetima i broju skijaških dana. Zbog vremenskih prilika, ove su godine relativno male, no zabilježeno je nekoliko ski nesreća, uključujući teške ozljede, a smrtna ski nesreća dogodila se prošlog tjedna na Rogli.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon