HRVATSKA PALJENJEM SVIJEĆA OBILJEŽILA SJEĆANJE NA ŽTRVU VUKOVARA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: R. Tomašić

U noći sa 17. na 18. studenog 2020. građani su diljem Hrvatske palili lampione povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Lampioni se tradicionalno pale u vukovarskim ulicama u gradovima diljem zemlje, kao i kod spomenika podignutih u čast palima u Vukovaru.

U Vukovaru je u večernjim satima uoči dana sjećanja na žrtvu Vukovara održano niz skupova paljenjem svijeća i misom kod vukovarske bolnice, a u svečanom programu ispred bolnice, prilagođenom epidemiološkim uvjetima, sudjelovala je i klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”. U molitvi koju su predvodili vukovarski franjevci, Vukovarcima su se pridružili predsjednik Vlade Andrej Plenković s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i ministrom obrane Mariom Banožićem, a na grobove poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru ruže su položili i svijeće zapalili članovi Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Osim predstavnika Vlade RH, u srijedu, 18. studenoga 2020. godine povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predsjednik Republike odat će počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari a izaslanik Predsjednika Republike Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost sudjelovat na obilježavanju 29. obljetnice stradanja Škabrnje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon