HRVATSKA NE MOŽE BITI TOLIKO BOGATA KOLIKO JU MOŽE UNIŠTITI VLADAVINA ZLIH I NESPOSOBNIH LJUDI– PISMO DRAGICE TRUMBETAŠ IZ ZAGREBA


Tekst: Dragica Trumbetaš

Foto: J. Z.

Posljednji put zajedno na obljetnici rođenja dr. Ante Starčević, sjedili su u VIP loži u HNK, besramni premijer Plenković, i njegov, kako je sam rekao, sportsko, drski, šarmantni, ministar dr. Filipović.

Sportski, šarmantno, pomalo drski ministar, ni slutio nije što mu se sprema, okružen posebnom atmosferom, proslavu je organizirala akademska zajednica HDZ, koja u prostor uvijek šalje posebne vibracije, po kojoj se uzvanici osjećaju kao nadnaravno moćni. Slava je slatka dok ju podupire moć, no postaje užasno gorka kada se moć izgubi. Space Shuttle tresnuo je kljunom u blato, odjeknulo je žešće nego kad je pao dron u Zagrebu.

Ne manje važno je i to, da je Glavna skupština UN glasala ponovo o prekidu vatre između Izraela i Hamasa , protiv je glasalo 8 zemalja uz Ameriku i Izrael ukupno 10, 23 zemlje bile su suzdržane, ali Hrvatska je bila za. Potpuni preokret u glavi Plenkovića, po svim stavovima, za koje je bio spreman mrcvariti novinare i za principe u vatru ruku pružiti.

Izgleda da se ruka opekla na dr. Banožiću, a teške mu je opekline nanio sportsko drski dr. Filipović , koji je zaposlio savjetnika koji je bio drzak u punoj većoj mjeri i izašao iz okvira sporta, pa je u svojoj komunikaciji upotrijebio rečenicu: “Ako će nas sj…ti, ne da neće ništa dobiti, nego ga neće biti.”

Čovjek koji je dobio dividendu u iznosu 22 milijuna kuna prije dvije godine iz firme u kojoj ima 23,24 %, kokošario je sa svotom za reklame čiji je budžet 200.000 €, od toga je htio polovicu. On je tražio da ima lift u ministarstvu samo za sebe, put uspona nije htio s nikim dijeliti, ni bukvalno, ni teoretski. Lift mu je valjda služio da prebroji svoju polovicu.

Još se ovih dana nešto dogodilo što bi trebalo srušiti oba, oba su trebala pasti, na vrlo važnoj TEMI. Vlada je odlučila da će od kanadske tvrtke Vermilion, koja počinje prodavati plin iz slavonskih polja, za svoj udio uzimati novac, što znači da će Kanađani određivati cijenu po kojoj će prodavati plin Hrvatskoj, ili onome tko da više. Vlada nije ni pokušala isplatiti Kanađanima njihov udio i osigurati jeftini plin za svoje građane.

Ne može zemlja toliko biti bogata, koliko ju može uništiti loše vladanje zlih, nesposobnih ljudi, uz premijera koji podržava korupciju. Svi smo vidjeli njegov bijes, ali nije bio bijesan što se pokušalo ukrasti, već je bio bijesan što su o tome procurile informacije.

Umirovljenici Plenković želi uzeti milijardu € iz štednje za mirovinu i staviti pod upravljanje Vlade koja ima dovoljno “drske” da pola ukradu. Nikako ne možemo vjerovati da “alternativni fond” neće dobiti na upravljanje dovoljno “drski” da ga cijede i sele na svoje račune.

Plenković nam pjeva balade o svojim uspjesima, nakon što je istjerao radno sposobne, o velikoj zaposlenosti onih preostalih, veli da na 1 nezaposlenog ima 16 zaposlenih, no zaboravlja da je na 1 zaposlenog tri penzionera i 13 novo zaposlenih u Irskoj, Njemačkoj, Belgiji. HDZ je dobio državu gdje su za 1 penzionera 4 radnika osiguravala mirovinu, a sad smo na 1,84 radnika na 1 penzionera a u Međimurskoj županiji ima više umirovljenika nego zaposlenih.

Toga nema u svijetu, nema ni alternativnog fonda koji bi sutra mogao kupovati dionice, nekoliko milijardi dužne Fortenove, ako Plenković postavi i nađe sportski drskog ministra Gospodarstva.

Otišli su igrači koji su igrali u prvoj postavi za Hrvatsku, a zabijali su autogolove, Plenković veli da nije isto je l’ krade ministrov savjetnik ili suradnik, nama je potpuno isto, samo nam je dvostruko mrsko kada Plenković brani lopove.

Hoćemo li čekati da Laura Kövesi odsvira kraj, ili ćemo mi uzeti olovku i odraditi svoje, maknuti sportski drske hulje, najgore vrste, koji su se razmnožili i nemilice čerupaju Hrvatsku .

Sad je jasno: Ako s….o na ovim izborima, ne da nećemo ništa dobiti, nego nas neće biti. Tu rečenicu ne smijemo zaboraviti, sve dok novi ljudi ne preuzmu i ne naprave deratizaciju po svim liftovima institucija Hrvatske.

Hoćemo pravedno!

Dobro jutro!

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon