HRVATSKA NAKON IZBORA U SRBIJI OČEKUJE FIKSNU ZASTUPLJENOST MANJINA U SKUPŠTINI

Tekst: Panopticum

Foto: KTV

Povodom izbora u Srbiji hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je za medije da Hrvatska nije zadovoljna statusom hrvatske manjine u Srbiji i da očekuje da će ta zemlja poštivati sporazum o recipročnoj zaštiti manjina i fiksnu zastupljenost u predstavničkim tijelima. Osim što je naveo da Hrvatska nije zadovoljna statusom hrvatske manjine u Srbiji, izrazio je žaljenje i plediranje na srbijansku stranu da ispuni potpisani međunarodni sporazum o uzajamnoj zaštiti manjina i fiksnu zastupljenost u predstavničkim tijelima na ćemu će Hrvatska i dalje insistirati, kao što RH omogućava manjinama u Hrvatskoj.

Istaknuo je da je “Hrvatska upravo paradigma ili najbolji primjer zaštite manjina, svaka manjina ovdje ima i zastupljenost u Hrvatskom saboru a srpska manjina ima i fiksnu zastupljenost”. Osim toga, ministar Grlić Radman je istaknuo kako je rješavanje pitanja 1892 nestale osobe u Domovinskom ratu uvjet za podršku Hrvatske Srbiji u pristupanju Europskoj uniji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon