HRVATSKA I EU: ZNANSTVENI SKUP „14. SEMINAR JOSIPA ROGLIĆA“

Tekst: R. F.

Foto: UNIZD/ABC Geografija

U organizaciji Grada Zadra, Agencije za odgoj i obrazovanje, Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatskog geografskog društva – Zadar, u petak 14. svibnja 2021. godine održat će se Stručni skup “14. seminar Josipa Roglića”. Naziv teme znastvenog skupa je „Hrvatska i Europska unija“. Skup će otvoriti rektorica zadarskog Sveučilišta Dijana Vican, a uz eminentne stručnjake iz hrvatske znastvene zajednice u radu skupa sudjelovati će i hrvatski europarlamentarci – Tonino Picula, Biljana Borzan, Sunčana Glavak i Karlo Ressler. Program skupa donosimo u prilogu teksta.

Da podsjetimo, akademik Josip Roglić je svjetski priznati geograf, geomorfolog i istraživač krša. Akademik Roglić ima neposredne zasluge u proučavanju krša, odnosno u metodama istraživanja krša i reljefa općenito. Osim na zagrebačkom PMF-u, bio je prisutan u redovima međunarodne geografske unije te je imao zapaženu suradnju s brojnim fakultetima i znanstvenim institucijama diljem svijeta. Roglić je bio i jedan od predsjednika Speleološkog društva Hrvatske, odnosno današnjeg Hrvatskog speleološkog saveza.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon