HRVATSKA GLASOVANJEM ZA KONSTRAKTU POTVRDILA DA SE JOŠ UVIJEK MENTALNO NALAZI U “JUGI”

Tekst: Leon Glembay

Foto: Srpski Telegraf

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na Euroviziji 2022. godine održanoj u Torinu, zauzela je relativno visoko peto mjesto. Dobila je i nagradu za najbolji umjetnički nastup.

Srpski mediji nakon finala ovogodišnjeg Eurosoga na naslovnicama donose kako je “Cela Juga”, odnosno svi od Vardara pa do Triglava, glasovali za Konstraktu. Iako glazbeno i produkcijski srpska izvedba na muzičkoj smotri EU ne donosi nikakvu kreativnu novost već više predstavlja žanr “manastirskog popa” koji je našao sasvim solidnu podlogu na već poznatom balkanskom obrascu poput rokera s Moravu ili tzv. pastirskog rocka.

Uz Crnu Goru od susjednih država i hrvatski žiri je Konstrakti dodjelio 12 bodova te na vjerodostojan način pokazao da se Yutel duboko ukorijenio u glavama muzičkih urednika koji kreiraju domaću medijsku glazbenu scenu. Nakon glasanja žirija Konstrakta je bila na 11. mjestu s 87 bodova, ali je od publike dobila 225 bodova te je u završnici završila na petom mjestu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon