HRVATSKA CRUELLA DE VIL PREUZIMA INTENDANTURU HNK VARAŽDIN

Tekst: L. G.

Foto: POU V. Gorica

Varaždinsko Gradsko vijeće na održanoj sjednici s nešto izmjenjenim dnevnim redom u ponedjeljak, 31. siječnja 2022. jednoglasno je izabralo Senku Bulić za novu intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća te će Senka Bulić, uz uvjet da imenovanje potvrdi ministrica kulture, od 1. ožujka biti intendantica HNK u Varaždinu.

Naime, nakon pisane ostavke aktualne intendantice HNK u Varaždinu, Jasne Jakovljević, koja je zatražila razrješenje s 28. veljače 2022. godine, varaždinsko kazališno vijeće je raspisalo natječaj. Na natječaj su se javili, uz Senku Bulić: Vesna Kosec-Torjanac,Vjeran Ježek, Sofija Cingula i Sandra Malenica.

Senka Bulić je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, kao i kazališna redateljica. Rođena 1964. godine u Splitu ali večinu radnog vijeka provela je u Zagrebu. Osim toga, Senka Bulić, poznatija u umjetničkim krugovima kao Cruella de Vil, osnivačica je i privatnog kazališta Hotel Bulić. Kulturna scena i mediji pamte je po javnoj izjavi da nema ništa protiv političkog kadroviranja u kulturi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon