HRVATSKA BILJEŽI REKORDAN BROJ OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

Tekst: B. Dobrijević

Karikatura: Telmo Quadros Ferreira

Prvi put od pojave korona virusa u Hrvatskoj broj novooboljelih je troznamenkast. Naime, u Hrvatskoj je u petak, 10. srpnja 2020. evidentirano 116 novooboljelih dok su dvije osobe preminule. To je najviša brojka od početka epidemije korone. Povodom uzlazne putanje broja zaraženih dana je održan sastanak Znanstvenog savjeta i Stožera civilne zaštite u Vladi RH. Najavljena je preporuka strožih mjera na događajima poput pisanja kontakata i slično, ali i kako će se povisiti mjere na ulasku u zemlju zbog lošijeg stanja u susjednim zemljama. Osim toga, biti će preporučeno nošenje maski u nekim djelatnostima poput trgovina ili ugostiteljstva.

Nadalje, donešene su nove mjere za okupljanja na kojima je više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.

Da podsjetimo, od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3.532 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 117 preminulo, a 2.377 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4.608 osoba. Do danas je u Hrvatskoj ukupno testirano 91.486 osoba, od toga 1.722 u posljednja 24 sata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon