HRVATSKA ZRAKOPLOVIMA AA POVEZANA SA SAD

Tekst: R. F.

Foto: U.S. Ambassy Zagreb/AP DBV/AA

U dubrovačku zračnu luku u Čilipima u subotu, 8. lipnja 2019. je sletio zrakoplov na letu AA 148 American Airlinesa. Prvi je to izravan komercijalni putnički let između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, a američki avioprijevoznik vratio se u Dubrovnik nakon gotovo 30 godina. U Zračnoj luci Dubrovnik priređen je uobičajeni doček u ovakvim prigodama, vodenim slavolukom. American Airlines letjet će iz Philadelphije za Dubrovnik od lipnja do kraja rujna 2019., a pokaže li se potreba postoji mogućnost dodatnih letova i u listopadu.

Boeing 767-300 American Airlinesa ima 209 sjedala, od kojih 28 u poslovnom razredu, 21 u posebnom ekonomskom razredu i 160 u ekonomskom razredu. Posebni ekonomski razred pruža do 15 centimetara više prostora za noge, a svako sjedalo zrakoplova ima priključke za napajanje i pristup besplatnim zabavnim sadržajima, uključujući stotine sati filmova, televizije i glazbe, kao i Wi-Fi tijekom leta.

Inače, American Airlines širi svoju međunarodnu mrežu te je u posljednjih pet godina uložio više od 28 milijardi dolara u svoje ljude, proizvode i flotu. Riječ je o najvećem ulaganju jednog prijevoznika u povijesti komercijalnog zračnog prijevoza u tom razdoblju. Godine 2019. zračni prijevoznik pokrenuo je devet novih linija prema Europi i opslužuje do tri nova odredišta, uključujući Dubrovnik, Bolognu i Berlin.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon