HRT PREZENTIRAO REZULTATE ANKETA ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE

Tekst: R. F.

Foto: HRT

U srijedu, 20. studenog 2019. u Dnevniku HTV-a ekskluzivno je objavljen novi HRejting, istraživanje koje za HRT provodi agencija Promocija plus i koje obuhvaća 1400 ispitanika, i to prema načelu – cijela Hrvatska jedna izborna jedinica. Prema novom HRejtingu, moglo se vidjeti da je razlika između vodećeg HDZ-a i drugoplasiranog SDP-a trenutačno samo 2,1 posto. Dakle, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović i SDP-ov kandidat Zoran Milanović osvajaju približno isti postotak glasova kao i njihove stranke, razlika među njima trenutačno je gotovo ista kao između HDZ-a i SDP-a. Miroslav Škoro sa 17,6 posto je trećeplasirani, a slijedi ga Mislav Kolakušić s 12,1 posto biračke potpore.

HTV s HRejtingom u četvrtak, 21. studenog 2019. nastavio je objavljivati svoje anketne rezultate predsjedničkih izbora, ali ovaj put za drugi krug izbora. Temeljem dobivenih anketnih rezultata Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi drugi predsjednički mandat s 3,1 posto glasova više od Zorana Milanovića. Anketom bi HDZ-ova kandidatkinja osvojila 49,2 posto, a SDP-ov kandidat – 46,1 posto.

Podatke ankete prezentirala je novinarka Tatjana Munižaba. HTV bi u duhu demokracije i korektne medijske prezentacije možda ubuduće trebao povjeriti vođenje tako važnog dijela informativne emisije nekoj drugoj, nezavisnijoj osobi, budući HRT kao javni servis pripada svim građanima Republike Hrvatske a ne pojedincima ili njihovim simpatizerima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon