HRT ĆE SLJEDEĆIH PET GODINA VODITI TRI ŽENE

Tekst: F. R. J.

Foto: HRT/FB

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb je u četvrtak, 30. prosinca 2021. objavio imena novozabranih ravnatelja programa, produkcije, tehnologije i poslovanja javne radiotelevizije. Nakon provedenog natječaja Marija Nemčić je preuzela vođenje programa HRT-a, Marija Kosor produkcije, Zvonimir Jukica tehnologije a Gordana Grandov poslovanja. Iz rezlutata natječaja i donešene odluke moglo bi se zaključiti da su žene zavladale HRT-om na rok od sljedećih pet godina.

Podsjetimo, Marija Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a. Marija Kosor ima 26 godina dugo radno iskustvo prožeto radom na velikim produkcijama, stoji u priopćenju ravnatelja Šveba. Nadalje, dosadašnji v.d. ravnatelj tehnologije Zvonimir Jukica,  nastavlja procese tehnološke transformacije HRT-a dok će novoimenovana Gordana Grandov kao iskusna financijska stručnjakinja koja dobro poznaje sustav HRT-a paziti da se što manje krade iz javnog medijskog servisa.

Novoizabrani tim Švebovih suradnika preuzima dužnost s prvim radnim danom u novoj 2022. godini dok će dosadašnji v.d. ravnatelji – Renato Kunić, Damir Novinić i Mislav Stipić prelaze na druga radna mjesta unutar HRT-a, sukladno njihovim ugovorima o radu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon