HROTE OBJAVIO JAVNI POZIV ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA

Tekst: L. Glembay

Foto: Lika online

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) kojeg zastupa direktor Boris Abramović raspisao je u četvrtak, 31. ožujka 2022. javni poziv za prikupljanje ponuda za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora putem sustava tržišne premije.

Podsjetimo, tržišna premija je sustav poticanja u kojem HROTE isplaćuje premiju, odnosno razliku između ugovorene referentne vrijednosti i tržišne cijene električne energije. Ukupna kvota za nove projekte iznosi 630 megavata što je oko 60 posto trenutnog portfelja u sustavu poticanja koji vodi HROTE.

Javni poziv traje 60 dana nakon čega će se raspisati javni natječaj u trajanju od 15 dana kada će se moći predati ponude a biti će raspisan na temelju programa potpore koji je odobrila Europska komisija. Na javnom natječaju mogu sudjelovati nositelji projekta koji su prethodno ishodili lokacijsku ili građevinsku dozvolu, energetsko odobrenje i elektroenergetsku suglasnost za projekt proizvodnog postrojenja.

Ostali detalji javnog poziva dostupni su na internetskim stranicama Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon