HPC: VLAST U REPUBLICI HRVATSKOJ NE POŠTUJE SUDSKE ODLUKE

Tekst: Hrvatska pravoslavna crkva

Foto: Ministarstvo pravosuđa

Vlast u RH ne poštuje sudske odluke, koliko god se u medijskim izjavama za javnost predsjednik Vlade RH trudio uvjeravati da je trojedna vlast u Hrvatskoj nezavisna i demokratska te da se u sudske ovlasti, presude i rješenja, nema nitko iz politike pravo miješati ni utjecati.

Ovakvo gaženje presude Visokog upravnog suda od strane ministra pravosuđa i uprave, upravo dokazuje suprotno, tj. dokazuje da je ministar vrhovni sudac nad svim sudcima, koji određuje i poništava sudske odluke i rješenja kako mu se prohtije.

Sve ovo nas ne će pokolebati i ostajemo u nadi da će sudska vlast u Hrvatskoj pronaći u sebi snagu suprotstaviti se izvršnoj vlasti u njenoj samovolji i bahatosti te uvesti vrhovništvo zakona u demokratskoj Hrvatskoj kako bismo mogli uzdignuti obnovljenu Hrvatsku pravoslavnu crkvu u njenom punom sjaju u Božjem imenu i na dobrobit blagovjernog hrvatskog naroda.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon