HOTEL ZRMANJA IDE NA BUBANJ ZA 1 KUNU

Tekst: M. Š.

Foto: www.booking.com

Nakon što se u tri kruga javne dražbe nitko nije javio za kupnju Hotela Zrmanja u Obrovcu, 14. siječnja 2020. krenuo je četvrti krug dražbe i to s početnom cijenom od samo jedne kune. Kako se neslužbeno može saznati, ovog puta u nadmetanje će se uključiti sam Grad Obrovac, koji je za objekt spreman ponuditi, navodno, i do 2 milijuna kuna. Nadmetanje u ovom krugu najavljeno je za 25. ožujka i trajat će do 7. travnja 2020., i po svemu sudeći jedan od natjecatelja će biti Grad Obrovac, koji je to izglasao krajem prošle godine. Inače, procjenjena vrijednosti nekretnine iznosi 6,3 milijuna kuna.  Ona se u prvom krugu prodavala po početnoj cijeni od tri četvrtine utvrđene vrijednosti, što je iznosilo 4,7 milijuna kuna. Na drugoj dražbi krajem studenog 2019. cijena je pala na 1,59 milijuna kuna, u trećem krugu prodavalo se po 1,6 milijuna kuna, no nitko se nije javio.

Hotel Zrmanja kategoriziran je s tri zvjezdice, ima 27 soba i 2 apartmana, a smješten je na samoj obali rijeke Zrmanje, u centru Obrovca. Ukupna površina objekta je 1508 metara četvornih, na tri etaže, i imao je ugostiteljski objekt s terasom. Hotel ima konferencijsku dvoranu za oko 80 ljudi. Obnovljen 2008. godine, nakon čega su krenuli prvi oglasi za njegovu prodaju i prenamjenu, s jednom od varijanti otvaranja doma za umirovljenike. Objekt se u oglasniku 2011. prodavao za 10 milijuna kuna, pred godinu dana za 100 eura. Tvrtka Zrmanja Velebit kao vlasnik hotela 2017. godine završila je u stečaju, i na nekretninama dužnika upisano je razlučno pravo u korist PBZ-a, te je na taj način hotel završio na dražbi FINA-e.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon